Head of Department Technical Services  - UZ Leuven (Leuven)

Verleg grenzen als afdelingshoofd technische dienst: 

De technische dienst van UZ Leuven is met zijn 200 medewerkers verantwoordelijk voor het garanderen van gebouwen en uitrusting van het ziekenhuis door vernieuwing en technisch onderhoud op de campussen Gasthuisberg, stadscampus en Pellenberg. Samen met je 5 collega-afdelingshoofden heb je in deze functie een belangrijke rol in de bedrijfszekerheid van het ziekenhuis en de verdere uitbouw van het infrastructureel kader voor innovatieve gezondheidszorg.

Het betreft een voltijdse tewerkstelling met een contract van onbepaalde duur.


Hoe verleg je grenzen?

 • Als spilfiguur binnen de technische dienst is je drijfveer meerwaarde te geven aan patiënten en het collega-zorgpersoneel zodat zij in optimale omstandigheden zorg kunnen krijgen en geven. Voor de huidige vacature vertaalt zich dit in het verantwoordelijk zijn in het pro-actief instandhouden, de projectwerking en de kwaliteitsopvolging van gebouwtechnieken HVAC, sanitair, gassen en gebouwenbeheerssysteem (natte technieken).
 • Je stuurt een team van een 50-tal medewerkers aan en bezorgt hen een motiverende omgeving waarin zij kunnen groeien en hun kennis en vaardigheden inzake natte technieken verbreed en verankerd wordt. Dit doe je met de ondersteuning van de teamverantwoordelijke engineering en 3 teamverantwoordelijken techniek van je afdeling. Samen bouwen jullie aan een inhoudelijke en organisatorische visie op je afdeling, die gevoed wordt vanuit een brede interesse op maatschappelijke, industriële en/of sectorale evoluties. De permanentietechniekers zorgen voor dringend technische interventies buiten de normale werkuren en maken deel uit van je team.
 • Als afdelingshoofd vertegenwoordig je je afdeling binnen en buiten de technische dienst. Samen met je collega afdelingshoofden en je diensthoofd werk je aan het algemeen beleid van de technische dienst met bijzondere aandacht voor teamontwikkeling, projectmanagement, levenscyclusbeheer en klantgerichtheid. Je behartigt hierbij zowel de bredere noden van de technische dienst als de noden van je team.
 • Door de focus op natte technieken zit je aan het roer om onze ecologische voetafdruk bij UZ Leuven verder te verkleinen. Vernieuwing van installaties en gebouwen ter waarde van €1,2 miljard via ons masterplan 2021-2035 en een slimmere aanwending van de huidige installaties via ons gebouwenbeheersysteem zijn enkele van de instrumenten om dit met je team te realiseren.


Wat heb je daarvoor nodig?

 • Je hebt een masterdiploma in een technische richting (bij voorkeur industrieel of burgerlijk ingenieur), aangevuld met interesse in de zorgsector. Minimum 5 jaar leidinggevende ervaring is een must. Een brede ervaring – vanuit technisch onderhoud of projectmatig werken – betreffende HVAC, sanitair en gassen is een pluspunt.
 • Je hebt oog voor de successen van je team en de technische dienst. Problemen zijn voor jou leermomenten die je drijven om doeltreffend en efficiënt te sturen naar beterschap. Je hebt sterke sociale, communicatieve en coachende vaardigheden die je inzet in functie van de ontwikkeling van de technische dienst en je team van o.a. ingenieurs en techniekers. Je hebt aandacht voor procesmatig en projectmatig werken in verbinding met de andere teams binnen de technische dienst.
 • Toegevoegde waarde creëren voor onze patiënten en interne klanten is de bril waarmee je naar je werk kijkt. Je denkt en handelt hierbij oplossingsgericht.
 • Een universitair ziekenhuis is door haar schaal en opbouw een complexe organisatie. Werken in een dergelijke omgeving zie je als een uitdaging. Flexibiliteit, een creatieve ingesteldheid en de uitbouw van een uitgebreid intern netwerk helpen je om doelen te blijven verwezenlijken.


Wat krijg je terug?

 • De mogelijkheid om als leidinggevende het zorgproces een zeer belangrijke ondersteuning te geven via zowel dagelijks beheer als bouwprojecten. Je job krijgt hierdoor een maatschappelijke meerwaarde.
 • UZ Leuven biedt een professionele, multidisciplinaire werkomgeving waar volop ruimte is voor opleiding, begeleiding en persoonlijke groei.


Onze voordelen omvatten:

 • Motiverend loonpakket (loonschaal IFIC 19) en talrijke extralegale voordelen zoals de mogelijkheid tot leasewagen met systeem van loonruil, groeps- en hospitalisatieverzekering, bijkomende verlof- en feestdagen, ecocheques, eigen bedrijfsrestaurant.
 • Een volledig overzicht van alle voordelen aan werken in UZ Leuven vind je op onze jobsite.


Klaar om grenzen te verleggen?

 • Solliciteer vandaag nog op deze vacature door het online sollicitatieformulier in te vullen en jouw CV toe te voegen.
 • Voor meer informatie kan je terecht bij de dienst Rekrutering en Selectie UZ Leuven via tel. 016 / 34 49 78.
 • Voor de selectie voor deze functie werken we samen met het extern bureau MenT. We sturen je kandidatuur door naar Fatos Yilmaz, Fatos.Yilmaz@ment.be